Invoier Flex

Sälj enstaka fakturor
– få betalt direkt

Att sälja fakturor, oavsett om du säljer enstaka fakturor eller flera, är ett alternativ till både checkkrediter och företagslån. På Invoiers marknadsplats låter vi många intresserade fakturaköpare ge sitt pris på din faktura.

Genom digitalisering av hela fakturaköpsprocessen pressas priset för dina fakturor. På så vis får du alltid bästa pris på marknadsplatsen oavsett om du vill sälja en eller flera fakturor.

Läs nedan hur tjänsten fungerar.

Enstaka fakturor - Flex - Invoier

01

Logga in och välj om du vill sälja enstaka fakturor eller flera

Ansök på två minuter

Det enda som behövs för att komma igång är

  • Firmatecknare för ditt företag
  • BankID

Efter att ha identifierats med BankID kan ni på ett säkert sätt ange det kontonummer dit ni vill att pengarna ska skickas efter eventuell fakturaförsäljning.

Det tar bara två minuter att ansöka. Vi återkommer så snart vi granskat ansökan.

02

Få priset på en enstaka faktura direkt

Genom att ladda upp information om en ej-ännu-skickad faktura matchar vår plattform automatiskt din faktura med flera köpare. Ett priserbjudande presenteras för dig i realtid.

Till skillnad från traditionella factoringföretag kräver vi inte att ni säljer alla era fakturor. Ni väljer hur många fakturor ni vill sälja, enstaka fakturor eller flera – allt efter era finansieringsbehov.

För att kunna ge er ett pris att ta ställning till behöver vi:

  • Fakturainformation (belopp, betalningsfrist, kund)
  • Fakturamottagarens kontaktuppgifter (används om vi behöver bekräfta fakturan)
  • Fakturan (pdf eller bild)
Sälj enstaka fakturor eller flera med Invoier Flex

03

Sälj enstaka eller flera fakturor med Invoier Flex

Sälj fakturan

Acceptera affären med ett knapptryck om ni är nöjda med det erbjudna priset. När handeln har bekräftats från Invoiers sida får ni en orderbekräftelse och information om när pengarna förväntas landa på ert konto.

Observera att ni inte ska skicka fakturan till kunden – vi tar hand om detta åt er.

04

Finansierat & klart

Pengarna är på väg och kommer att visas på ert bankkonto inom ett par dagar. Eftersom Invoier tar hand om fakturahanteringen behöver ni inte oroa er för något.

Observera att utbetalningen kan ta lite längre tid vid förstagångs-handel eftersom vi måste bekräfta med din kund att fakturan kommer att betalas.

All information som behövs för er bokföring finns i orderbekräftelsen.

Finansierat och färdigt, oavsett om du sålt enstaka fakturor eller flera

Registrera ert företag direkt och börja
sälja enstaka fakturor eller flera

Ansökan tar bara ett par minuter och är icke-bindande

Vanliga frågor

Vi använder redan fakturaköp idag. Varför byta till Invoier?

Invoier är den första transparenta marknadsplatsen för fakturaköp. Det innebär att det finns mängder av köpare på ett och samma ställe som tampas om att få köpa just er faktura. Priserna pressas och ni som säljare får ut så bra pris som möjligt. Invoier sköter även fakturahanteringen gentemot er kund så att ni slipper både administration och portoavgifter.

Utöver fakturafinansieringen hjälper vår riskmotor att flagga ert företags fakturor så att ni i god tid kan ta action om någon av era kunder inte förväntas betala en faktura i tid.

Vad kostar det?

Som säljare betalar ni inga avgifter för att sälja en faktura. Däremot är beloppet som ni får för fakturan baserat på det aktuella marknadspriset. I snitt ligger det på 97-99% av fakturabeloppet och beror bl.a. på hur attraktiv fakturan är för plattformens olika köpare. I övrigt är Invoiers tjänster är inte bindande; det kostar inget att vara registrerad och inga uppsägningstider om ni beslutar att lämna.

 

Måste man sälja fakturor om man skapar ett konto?

Beslutet att sälja en faktura är helt upp till er. Att ha ett konto hos Invoier kostar ingenting, och ni förpliktar er inte att sälja något som helst. Inga bindningar, inga dolda avgifter – vi bryr oss egentligen bara om att ditt företag ska kunna få ett så bra prisförslag som möjligt för faktur ni överväger att sälja.

Vad behövs för att kunna använda Invoiers tjänster?

För företag i den finansiella sektorn finns särskilda krav på kundkännedom. Vid kontoregistrering kommer vi därför att ställa ett par frågor angående er verksamhet. Genom att automatiskt hämta information om ditt företag genom ert organisationsnummer har vi designat processen så att den skall upplevas så enkel och snabb som möjligt. Du bekräftar om informationen om ert företag stämmer och svarar på ett fåtal ytterligare frågor (dessa frågor berör syftet ni önskar att använda Invoiers tjänster för, samt förväntad omsättning i form av fakturaförsäljning).

Invoiers KYC-process följer kraven i Lag (2017:630) om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism samt Finansinspektionens föreskrifter (FFFS 2017:11) om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism och följer samma struktur som de flesta institut tillämpar i sina mer eller mindre automatiserade KYC-processer.

Hittar du inte det du söker?