Adapac: mot snabbare tillväxt och över 7 000 sparade betaldagar per år

Ali Korkmaz på Adapac AB har lång erfarenhet av att använda sig av factoring för företagare. Idag fokuserar man på att sälja engångsartiklar i grossistledet med restauranger som primär målgrupp. Populära produkter är kvittorullar, pizzakartonger, hygienpapper och alla typer av förpackningar till take away, något som ökat i efterfrågan under pandemin och därmed ställt nya krav på ökat rörelsekapital. Men med rätt typ av factoringlösning kan Ali ändå växa sin verksamhet snabbare och samtidigt spara in tusentals dagars väntetid per år!

Adapac
Allt började i den populära kuststaden Side i Turkiet, där Ali Korkmaz som ung man tog anställning som hjälpreda i köket på en restaurang. Redan då var han mycket målmedveten och arbetade hårt, vilket inte gick obemärkt förbi. Med sina goda tyskakunskaper kunde han ensam bemöta restaurangens många tyska gäster med extra god service, något som var mycket uppskattat – av både gäster och restaurangägaren! På kort tid avancerade han således och inom bara ett par år hade han rollen som restaurangchef där.
Side, Turkiet

Livet hade dock andra planer för Ali och dessa pekade norrut. Närmare bestämt mot Sollefteå i svenska Västernorrlands inland, dit han flyttade med sin svenska fru. Men redan på sitt första jobb på restaurangen i Side hade Ali bestämt sig för att han så småningom skulle prova på livet som egenföretagare men också en annan bransch och precis så skulle det komma att bli.

2016 flyttade Ali till Stockholm, bestämde sig för att byta bransch och startade upp Adapac AB, precis som han hade sagt till sig själv att han skulle göra 40 år tidigare! Den egna, långa erfarenheten från restaurangbranschen kom nu väl till pass för att förstå vad restaurangverksamheter verkligen har behov av i form av material och förpackningar och vad som kan underlätta i deras vardag och restaurangerna blev nu istället hans kunder.
Factoring för företagare - Adapac

Ali är mycket medveten om vikten av kvalitet mot sina kunder och han understryker hur viktigt det är att allt går rätt till och sköts ordentligt. Samarbetet med de trogna kunderna är helt avgörande, de är nästan mer som partners än kunder. Men Adapac är i en bransch där stora beställningar är ett måste för att kunna hålla bra priser mot kunderna. Därför behöver större leveranser med produkter med jämna mellanrum komma till lagerlokalen som redan rymmer över 100 lastpallar. För att kunna öka tempot på företagets tillväxt och finansiera större och mer kostnadseffektiva inköp, använder Ali sig av factoring.

Med tjänsten Invoier Partner frigörs löpande rörelsekapital som annars varit uppbundet och hindrat tillväxttakten. På frågan vad som är fördelen med factoring kommer Alis svar direkt – Jag har ju kunnat växa snabbare!

Så här sparar Adapac över 7 000 dagar väntetid - per år

Att vänta på att få betalt är en av de faktorer som hindrar flest småföretagare att växa. Med brist på tillgängligt rörelsekapital blir det helt enkelt svårt att kunna göra nya inköp eller investeringar. Genom att använda tjänsten factoring sparar Adapac över 7 000 väntdagar per år. I praktiken betyder det att företaget ”tjänar in” över hela 19 års väntetid varje enskilt år.

Fakta om Adapac

Adapac AB / Ägare & VD: Ali Korkmaz / Grundades: 2016 / Ort: Huddinge

Räkna ut din kredittid

Som företagare är det lätt hänt att man ger sina kunder lite längre betaltid än vad som först var tänkt. Inte sällan kan det leda till betalningsvillkor på 30-90 dagar. När man fokuserar på att stänga affären är det lätt att man kanske inte tänker på vad det faktiskt kostar dig som företagare att behöva vänta på betalningen. Många företagare är helt enkelt inte medvetna om hur många dagar per år de väntar på betalning.

Med factoring för företagare kan du direkt frigöra mer rörelsekapital och istället fokusera på din tillväxt!

Så här räknar du enkelt ut den faktiska kredittiden du ger dina kunder idag >>

Mer om Invoier Partner

Att alla fakturor hanteras löpande genom factoring hjälper er att få era kundfordringar finansierade direkt, oavsett när era kunder betalar fakturorna. Invoier Partner är tjänsten för företag som vill automatisera merparten av, eller hela sin fakturahantering.

Fördelar med Invoier Partner >>

Factoring för företagare med Invoier – öka rörelsekapitalet enkelt

Invoier erbjuder lösningar för factoring (bl.a fakturaköp) så att du kan koncentrera dig på ditt företags tillväxt utan att behöva spendera tid på fakturaadministration.

 

Fördelar med Invoiers marknadsplats

  • Du får en transparent offert på vad du kan sälja din faktura för – helt villkorslöst och utan några dolda avgifter eller speciella avtalsperioder.
  • Du väljer själv om du vill sälja en eller flera fakturor – en flexibilitet som de flesta traditionella factoringpartners inte erbjuder. 
  • Invoiers tjänster öppnar dessutom upp finansieringsmöjligheter för små och nystartade företag, som oftast inte erbjuds factoringlösningar eller lågräntelån.  

Vill du lära dig mer om factoring och förbättra rörelsekapitalet eller se exakt hur mycket du kan få för din faktura? Registrerade ditt företag på Invoier idag. Att skapa ett konto tar endast 2 minuter och är givetvis helt gratis och villkorslöst. 

Om Invoier

Invoier tillhandahåller lösningar för företagsfinansiering och har utvecklat Sveriges enda marknadsplats för fakturor. Syftet är att möjliggöra marknadsmässiga priser för små- och medelstora företags finansiering och tillväxt, samtidigt som en ny typ av investerare får access till marknaden. Den tekniska grunden i erbjudandet utgörs av en unik AI-motor som besvarar både om och när en faktura kommer att betalas. Invoier startade 2020 i Stockholm och har finansierats av EU och KTH samt agerar med tillstånd från Finansinspektionen och Integritetsskyddsmyndigheten. Läs mer om Invoier >>