Investeringsmöjligheter

För små och medelstora företag är tillgång till kapital ofta avgörande för ökad tillväxt. Genom Invoiers marknadsplats för factoring kan du som investerare hjälpa små och medelstora företag att få enklare tillgång till kapital – samtidigt som du får avkastning på din investering.

  Justera dina investeringspreferenser för att se matchningsmöjligheter

  Valuta

  Typ

  ESG

  VISA SÖKFILTER
  BUDGIVNING PÅGÅR

  Plastgrossist med återkommande kunder söker factoringlösning (SE)

  9,23%
  Ledande bud
  (årlig avkastning)
  Låg
  Riskklassificering
  Typ Fakturaköp (B2B factoring)
  Säljande företag land Sverige
  Avg. betalningsvillkor 30 dagar
  Avg. fakturor <50 / månad
  Avg. fakturabelopp 18.000
  Valuta SEK
  BUDGIVNING PÅGÅR

  IT-rekryterare söker factoringlösning (SE)

  11,40%
  Ledande bud
  (årlig avkastning)
  Medium
  Riskklassificering
  Typ Fakturaköp (B2B factoring)
  Säljande företag land Sverige
  Avg. betalningsvillkor 30 dagar
  Avg. fakturor <10 / månad
  Avg. fakturabelopp 110.000
  Valuta SEK
  STÄNGD

  Kortfristigt lån för Hong Kong-baserat tradingbolag

  7,5%
  Ledande bud
  (årlig avkastning)
  Låg
  Riskklassificering
  Typ Företagslån
  Låntagare land Hong Kong
  Lån 35 000
  Valuta EUR
  Längd 2 månader

  Vanliga frågor

  Vem får lov att investera?

  Via Invoiers marknadsplats får förmögenhetsförvaltare, pensionsfonder, banker, finansbolag och andra investerare möjligheten att investera i fakturor – en tillgångsklass som factoringföretag traditionellt haft ensamrätt på. Din investering leder dessutom till en mer hållbar fakturamarknad, vilket stärker den svenska ekonomins tillväxt genom att skapa bättre förutsättningar för små och medelstora företag. All finansiering sker anonymiserat med Invoier som motpart. Alla köpare har genomgått vår granskning för medlemskap. Det är däremot Invoier som tar över fakturahanteringen och sköter själva indrivningsprocessen för fordringarna. 

  Jag vill investera, hur kommer jag igång?

  På sidan Investera i fakturor hittar du mer detaljerad information om fördelarna med att agera köpare på Invoiers marknadsplats. Det finns också en tjänstebeskrivning att ladda ner. För att komma igång ombeds du kontakta vår medgrundare Fredrik Severin 0046 (0)705925751 för att höra hur du får tillgång till att investera i fakturor.

   

  Ledande bud - vad är detta?

  Marknadsplatsens olika köpare tävlar om att erbjuda lägsta pris för en fakturastock. Desto lägre avkastningskrav man som köpare har för sin investering, desto större chans har man att vinna budgivningsprocessen och därmed stå som finansiär för en viss fakturastock. 

  Priset (procentsatsen) som anges är den förväntade årsavkastningen på investerat kapital. Detta pris används för att prissätta fakturorna i den berörda fakturastocken.

  Så investerar du

  För att lära dig mer om case:t och placera ett bud, vänligen kontakta Invoiers medgrundare och partneransvarig Fredrik Severin.